Arxiu II Jornades

II Jornades d’Hospitalització i Atenció Domiciliària
Divendres 30 d’abril 2021

Des de l’any 2016, s’ha anat instaurant progressivament a Catalunya l’atenció domiciliària en Salut Mental. L’objectiu és poder apropar l’atenció especialitzada a l’escenari natural de l’usuari, que és el seu propi entorn, de manera que s’ajusti el màxim possible a les seves necessitats reals.

Amb el propòsit de poder-se adaptar als diferents perfils d’usuaris, s’han establert diversos models d’atenció, des d’una atenció més intensiva i breu per a aquelles persones que estan patint un procés agut, suposant una alternativa a l’hospitalització convencional, fins a models menys intensius però més prolongats que asseguren l’accessibilitat a aquells usuaris que no poden visitar-se al Centre de Salut Mental.

A la tardor de 2018, des de la Fundació Sanitària de Mollet, es va promoure la creació d’aquestes jornades, com un marc on posar en comú les experiències de les diferents unitats que s’havien creat fins a la data. D’aquestes jornades va néixer un grup de treball, obert a tots / es els / les professionals implicats / des en l’atenció domiciliària en Salut Mental, així com a usuaris / es i familiars, per seguir compartint experiències que ens ajudin a millorar dia a dia . Fruit de la feina conjunta, han sorgit diverses iniciatives, entre elles la celebració periòdica d’aquestes jornades, per ara de caràcter bianual. La II Jornada estava programada per a la tardor de 2020, però l’esdevenir dels esdeveniments ens ha portat, primer, a ajornar-la a la primavera de 2021 i, finalment, a reconvertir-la a format telemàtic.

Si l’objectiu de la I Jornada era conèixer-nos, el de la II Jornada pretenem que sigui aprendre. Aprendre de l’experiència de companys / es d’altres contextos i aprendre de les diverses formes com hem afrontat la pandèmia des de l’atenció domiciliària en Salut Mental. I, com a novetat, volem donar l’oportunitat de participar a tots / es els / les professionals amb propostes en format pòster.

Des del Comitè Organitzador de la jornada, esperem que la gaudiu.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Pòsters”]